Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

encardia - Το παραμύθι της ταραντούλας


Artist:  encardia
Title Of Album: Το παραμύθι της ταραντούλας
Year Of Release: 2007
Label: μελωδικό καράβι
Genre: Παραδοσιακά, folk, traditional
Format:  MP3
Sound Quality: FULL
Type: CD
Total Time: 38:54
Total Size: 94.34 MB (CD+Booklet)

Tracklist:
01. Talassa cardia
02. Bona sera a quista casa
03. Tarantella pizzica di San Vito
04. To nanourisma tis arahnis
05. II sirio
06. Cade de oliva (addio addio amore)
07. To miristro t'asteri
08. Via del Campo
09. Sta cala lu serenu delle stelle (tarantella)
10. Aremu rindineddha
11. Travudi is agapi
12. Tarantella di Corigliano
13. Is oriamu
14. To paramythi
15. F.....INE
Ένα παραμύθι αλλιώτικο από τ’άλλα… Oι encardia εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη δισκογραφία τα τέλη του 2004 με το δίσκο “agapi mou fidella” που η αποδοχή του από τον τύπο,τα μέσα επικοινωνίας και το ελληνικό κοινό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δύο χρόνια μετά και ύστερα απο περισσότερες από εκατό ζωντανές εμφανίσεις σ’όλη την Ελλάδα μας παρουσιάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “το παραμύθι της ταραντούλας” (μελωδικό καράβι-Ιανουάριος 2007). Ένα CD με ιδιαίτερη σημασία αφού πέρα από τον προσωπικό, δυναμικό και ανανεωμένο ήχο του συγκροτήματος παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα δεδομένα της ελληνικής δισκογραφίας και δύο βετεράνοι της Σαλεντινής μουσικής παράδοσης, ο Roberto Licci και ο Giovanni Avantaggiato και μαζί τους δυο ακόμη μέλη του συγκροτήματος “Ghetonia” o Emanuele Licci και o Salvatore Cotardo. Ένα μωσαϊκό ιταλικών διαλέκτων οι στίχοι των τραγουδιών μας ταξιδεύουν μαζί με ακορντεόν, ταμπορέλλα-ντέφια, μαντολίνα, καστανιέτες, νταούλια, κιθάρες, φυσαρμόνικες, κόντρα μπάσο και πάνω απ΄όλα φωνές!! φωνές από παντού!!! καλή ακρόαση!!

...Έγραψε η Ναταλί Χατζηαντωνίου στην Ελευθεροτυπία:
«Ούτε ζεϊμπέκικα. Ούτε χασάπικα ή τσιφτετέλια. Ταραντέλλα αυτό το βράδυ, μ' αυτόν το «διονυσιακό» του κλαυσίγελου από την Κάτω Ιταλία. Με τους συνειρμούς απ' τις πολύχρωμες μπουγάδες στα ηλιόλουστα μεσογειακά μπαλκόνια, τα μελαχροινά κορίτσια με τις πλούσιες φούστες και τα αγόρια που παίζουν μπαγιάν, ταμπορέλο, μαντολίνο και νταούλια.

Το Γκρεκάνικο "Παραμύθι της Ταραντούλας" με τους Ενκαρντία
Οι Encardia ερμηνεύουν κεφάτες ταραντέλες φέρνοντας στο νου αγροτικές περιοχές από άλλες εποχές με συνειρμούς από "πολύχρωμες μπουγάδες κρεμασμένες από τα μπαλκόνια" και φλερτ άλλης εποχής...
Σε μια εποχή παρακμής όπου όλη η ελληνική μουσική είναι ένα ατελείωτο τσιφτετέλι, οι Encardia μας θυμίζουν μια "άλλη Ελλάδα" και αντιμετωπίζουν αυτή την παράδοση με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο