Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

APURIMAC - μάνα γη

Μελοποιημενα ινδιανικα ποιηματα με την παραδοσιακη μουσικη των Ανδεων αλλα και τους ρυθμους της Καραβαϊκης, περιεχει η καινουργια δισκογραφικη δουλεια των APURIMAC, ονομα δανεισμενο απο την ινδιανικη φυλη ΚΕΤΣΟΥΑ των Ανδεων, που σημαινει ο 'Θεος του λογου'. Η ελευθερη αποδοση των στιχων ειναι του Χαρη Κατσιμιχα. Συμμετεχουν ο Χ.Κατσιμιχας στο τραγουδι 'Μανα γη' ενω εχει γραψει τη μουσικη και τραγουδα στο 'Λουλουδι του δασους', ο Παντελης Θαλασσινος με στιχους, μουσικη και τραγουδι 'Αμα τη δεις' και εχει γραψει τη μουσικη στο τραγουδι 'Μοναχα μια φορα' και ακομη η Δαφνη Πανουργια με τραγουδι στο Rorani.

"Αpurimac σημαίνει ο «Θεός του Λόγου». Ο «θεός», ο οποίος σύμφωνα με τον πολιτισμό των Ίνκας κατέβηκε στη γη για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ίσως να είναι αυτός ο «θεός» που δίνει έμπνευση όχι μόνο για τα «λόγια» των τραγουδιών των Αpurimac, αλλά και για τις υπέροχες μουσικές τους συνθέσεις, τις πολύ αξιόλογες διασκευές και τις ανεπανάληπτες ζωντανές εμφανίσεις τους, που τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα μακροβιότερα Latin συγκροτήματα στη χώρα μας.

Οι Apurimac έγιναν ευρύτερα γνωστοί με την κυκλοφορία του δίσκου τους «Μάνα Γη», οποίος περιέχει ινδιάνικη ποίηση μελοποιημένη από το συγκρότημα, με τη συμμετοχή του Χάρη Κατσιμίχα στην απόδοση των ποιημάτων στα ελληνικά, από τις πολύ σημαντικές συνεργασίες τους με καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, o Βασίλης Καζούλλης, ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Mercedes Sosa και πολλοί άλλοι, αλλά και από τις περισσότερες από 1000 συναυλίες που έχουν δώσει...ΣΤΗΛΕΣ

Οι Apurimac χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων με το δυναμισμό του Αφροκουβάνικου ρυθμού της Καραϊβικής."
www.musicheaven.gr
Περιεχόμενα
01. ΟΝΕΙΡΟ APACHE 
02. ΜΑΝΑ ΓΗ 
03. ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ 
04. ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 
05. ΟΣΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 
06. SON ANDINO 
07. ΑΜΑ ΤΗ ΔΕΙΣ 
08. ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ 
09. PACHAMAMA 
10. RO RA NI 
11. YEMAYA 
12. ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο