Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Jacques Loussier Trio-Satie Gymnopedies Gnossiennes

Artist: Jacques Loussier Trio
Album: SATIE - Gymnopedies Gnossiennes
Genre: Jazz
Format: CD
Record Label: TELARC
Sound Quality: HICH
Format: Mp3_320Kbps
Year: 1998
Size: 120.857



Songs
Gymnopedie No. 1 Var. 1 4:37
Gymnopedie No. 1 Var. 2 4:34
Gnossienne No. 3 4:27
Gnossienne No. 6 5:26
Gnossienne No. 2 4:21
Gymnopedie No. 1 Var. 3 5:07
Gnossienne No. 4 7:13
Gnossienne No. 5 4:16
Gymnopedie No. 1 Var. 4 3:46
Gnossienne No. 1 3:58
Pas a pas 3:44

Ο Jacques Loussier γεννήθηκε στην Ανγκέρη της Γαλλίας το 1934. Ξεκίνησε να παίζει πιάνo σε ηλικία 10 ετών και σύντομα φάνηκε η εκπληκτική ικανότητα του. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Εθνικό Μουσικό Ωδείο της Γαλλίας στο Παρίσι όπου παρακολούθησε μαθήματα με τον Yves Nat. Διακρίθηκε σαν ένας από τους καλύτερους μαθητές του Nat και επιτέλεσε επικεφαλής 500 μαθητών του Ωδείου στο πιάνο. Ξεκίνησε την καριέρα του συνοδεύοντας τον Charles Aznavour και την Catherine Chauvage, καθώς και σύνολα ποπ και τσιγγάνικης μουσικής. Πραγματοποίησε περιοδείες στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και στη Νότιο Αμερική.

Το 1959, ο Loussier συνδύασε το ενδιαφέρον του για την τζαζ με την αγάπη του για τον Μπαχ, ιδρύοντας το Play Bach Trio με τον Pierre Michelot και Christian Garros, ερμηνεύοντας έργα του Bach. Ο Loussier με τη κλασσική παιδεία του στήριξε το ιδίωμα της τζαζ στις ερμηνείες του παραμένοντας πιστός στην αυθεντική μουσική του Μπαχ. Ακόμη και τώρα αυτό παραμένει ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του. Η τυχαία ανακάλυψη του από τον Decca (Λονδρέζος παραγωγός) οδήγησε το Τρίο σε μία τεράστια εμπορική επιτυχία: πώλησαν πάνω από 6,000,000 άλμπουμ και πραγματοποίησαν περίπου 200 συναυλίες ετησίως.

Το 1978 ο Loussier διέλυσε το τρίο («Κουράστηκα να ταξιδεύω», είπε) και αποσύρθηκε στο Chateau Miraval στην Προβηγκία. Εκεί συνέθεσε τα πρώτα του έργα, μεταξύ άλλων τις σουίτες "Pulsions", "Pagan Moon" και "Pulsions sous la mer" για πιάνο, συνθεσάιζερ, κρουστά και κοντραμπάσο στο πρώτο του στούντιο (ήταν το στούντιο που οι Pink Floyd ηχογράφησαν το “The Wall” και άλλοι διάσημοι ποπ καλλιτέχνες όπως οι AC/DC, Steve Winwood, Sade κτλ.).

Το 1985, που ήταν η επέτειος των 300 χρόνων από την γέννηση του Μπαχ, ο Loussier αποφάσισε να επιστρέψει στο “Play Bach Trio” για να ηχογραφήσει μία συλλογή με τα πιο δημοφιλή κομμάτια σε ένα διπλό cd με την ονομασία “The Best of Play Bach”. Για αυτήν την ηχογράφηση ο Loussier δημιούργησε ένα καινούριο “Play Bach Trio” με τον Andre Arpino στα κρουστά και τον Vincent Charbonnier στο κοντραμπάσο. Από τότε το Τρίο γνώρισε μεγάλη και συνεχή επιτυχία, και πολυάριθμα cd σημείωσαν υψηλές πωλήσεις.

Σε αντίθεση με τους Christian Garros και Pierre Michelot, που ήταν αποκλειστικά μουσικοί τζαζ, οι δύο νέοι συνεργάτες του, οι Charbonnier και Arpino κατείχαν ποικιλόμορφο μουσικό παρελθόν που επηρέασαν έντονα το νέο Τρίο. Ο Andre Arpino, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ευρωπαίους ντράμερ έχει ηχογραφήσει και περιοδεύσει με διάσημους τραγουδιστές όπως Yves Montand, Charles Aznavour and Sascha Distel, και με θρύλους της τζαζ όπως Ella Fitzgerald, Stan Getz and Dizzy Gillespie και με πολλά ροκ και ποπ συγκροτήματα.
PrimeArt

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο