Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χάρης Και Πάνος Κατσιμίχας - Απρίλη, Ψεύτη !


Τύπος: Μουσικό CD
ΤΙΤΛΟΣ: Απρίλη, Ψεύτη !
Κατηγορία: Rock, Folk, World, & Country
Είδος: Έντεχνο
Καλλιτέχνης: Αδελφοί Κατσιμίχα
Εταιρεία: Ακτή ‎– ΑΚΤ 466021 2
Country: Greece
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1989
Audio Format: MP3
Quality (bitrate): 320 kbs
Total Time: 00:37:58
Total Size: 87,7 MB

Τραγούδια
1. Όμορφη μέρα 2:49
2. Σαντορίνη 3:09
3. Μάρκος και Άννα 3:39
4. Θεόφιλος Χατζημιχαήλ 5:36
5. Εχεμύθεια 2:10
6. Μη γυρίσεις 3:27
7. Αθήνα 4:09
8. Torpedo Blues 5:40
9. Δως μου το ψέμα σου 3:30
10. Κόκκινος χορός 3:25

Credits
    Accordion – Γιάννης Ιωάννου
    Acoustic Guitar, Electric Guitar – Γιώτης Σαμαράς*
    Cover – Δ.Θ. Αρβανίτης*
    Drums, Percussion – Σπύρος Παναγιωτόπουλος
    Engineer, Mixed By [Remix] – Κώστας Γιαννακόπουλος
    Mandolin, Harpsichord – Μιχάλης Νικολούδης
    Mastered By [Digital Mastering] – Γιάννης Ιωαννίδης
    Oboe – Γιάννης Παπαγιάννης
    Orchestrated By, Conductor, Electric Bass, Keyboards, Programmed By – Γιώργος Ζηκογιάννης
    Photography By – Παύλος Ευθυμίου
    Pipe [Ιρλανδικές Φλογέρες], Clarinet, Flute – Στέφανος Στεφανόπουλος
    Producer – Γιώργος Κυβέλος
    Saxophone – David Linch*
    Trumpet, Flugelhorn – Ed Wolf

Πρόκειται για τον τρίτο προσωπικό δίσκο των Κατσιμιχαίων, που κυκλοφόρησε το 1989. Είχε προηγηθεί ο δίσκος τους "Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις" και, βεβαίως, το πρώτο τους δισκογραφικό αποτύπωμα - που έμελλε να γράψει ιστορία - τα "Ζεστά ποτά".
Δέκα τραγούδια αποτελούν το υλικό του δίσκου "Απρίλη ψεύτη", εκ των οποίων το "Μη γυρίσεις" και το "Δώσ' μου το ψέμα σου" ξεχώρισαν και ακούστηκαν πολύ. Το "Μη γυρίσεις", σε στίχους του Δημήτρη Μπουρμά και της ηθοποιού Βέτας Μπετίνι, γνώρισε και μια ακόμα ηχογράφηση. Ήταν 2004 και ήταν στο δίσκο της Ελένης Δήμου "Ο έρωτας σε αργές στροφές". Καλά το είπε η Δήμου, αλλά η πρώτη του φορά δεν ξεπερνιέται.
Ν' αναφέρουμε ακόμα την "Όμορφη μέρα", τη "Σαντορίνη" και τη διασκευή στο τραγούδι του Lucio Dalla "Anna e Marco" ("Μάρκος και Άννα")...

Αυτός ο δίσκος στηρίχθηκε κυριολεκτικά σε δύο ποιήματα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Τα είχα μελοποιήσει εγώ, για προσωπική μου χρήση. Όταν τα έπαιξα στον Πάνο, μου είπε "να ξέρεις, μου έκανες πολύ μεγάλο δώρο" (ο Πάνος είχε μια ψύχωση με αυτόν τον ποιητή και… πολύ καλά κάνει). Πολύ σύντομα, μου έφερε τέσσερα ολοκληρωμένα τραγούδια: Όμορφη μέρα, Σαντορίνη, Κόκκινος χορός και Δώσ ’ μου το ψέμα σου. «Αυτά» μου είπε «δεν θα είχαν γραφτεί, αν δεν είχα ακούσει τα τραγούδια που έφτιαξες πάνω στα κείμενα του Εμπειρίκου». Ήδη, χωρίς να το ξέρουμε, είχε αρχίσει να δημιουργείται ένα άλμπουμ, στηριγμένο πάνω στο λόγο του μεγάλου ποιητή και την έμπνευση που μας χάρισε. Στη συνέχεια προστέθηκαν και τα υπόλοιπα τραγούδια και, όταν τελείωσε το υλικό και επειδή ο δίσκος θα έβγαινε τον Απρίλιο, είπαμε να τον ονομάσουμε Απρίλη ψεύτη. Και τότε ήρθε ΤΟ πρόβλημα. Όταν πήγαμε στην ΑΕΠΙ να ζητήσουμε άδεια μας είπανε «Μα καλά, δεν ξέρετε ότι υπάρχει ρητή εντολή του ποιητή που απαγορεύει σε οποιονδήποτε να μελοποιήσει οτιδήποτε δικό του; Εδώ και χρόνια ισχύει αυτό». Δεν το ξέραμε. Βγήκαμε έξω στο δρόμο, καθίσαμε σε ένα καφενείο και μου λέει ο Πάνος: «Τι νόημα έχει ο δίσκος χωρίς τα δύο αυτά τραγούδια; Αφού από εκεί ξεκίνησαν όλα». «Έχεις δίκιο» του απαντάω. «Άκυρο το άλμπουμ. Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα στείλω την κασέτα σαν δώρο στην οικογένειά του, έτσι για να μην μου μείνει ο καημός». Αυτό και κάναμε. Στείλαμε την κασέτα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε άλλα τραγούδια. Όμως προς μεγάλη μας έκπληξη ένα μήνα αργότερα μας πήραν τηλέφωνο από την εταιρία και μας είπαν ότι τηλεφώνησε ο γιος του ποιητή, ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, και είπε «Παίρνω εγώ την ευθύνη και επιτρέπω κατ’ εξαίρεση σ’ αυτούς τους ανθρώπους να εκδώσουν τα δύο συγκεκριμένα τραγούδια. Παρεμπιπτόντως, πείτε τους ότι η μητέρα μου θέλει να τους γνωρίσει και να πιούνε τσάι»! Εννοείται ότι από την χαρά μας… παραμιλάγαμε! Βάλαμε μπρος ξανά, μπήκαμε στο στούντιο και κάναμε ότι καλύτερο μπορέσαμε. Κι έτσι βγήκε αυτός ο δίσκος που κρατάτε στα χέρια σας. Δεν είναι απόλυτα φυσικό να τον αφιερώσουμε στον ποιητή και την οικογένειά του;Παρεμπιπτόντως, αυτό το τσάι δεν το ήπιαμε ποτέ με την κ. Εμπειρίκου, όχι γιατί δεν θέλαμε αλλά γιατί ντρεπόμασταν. Ας είναι καλά η αρχόντισσα εκεί που είναι με τον άρχοντά της και ας είναι καλά και ο αγαπημένος τους γιος, ο Λεωνίδας, που πήρε την ευθύνη και μας έδωσε την άδεια να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας με αυτό το δίσκο. Του είμαστε ευγνώμονες.
Υγ. Γράφει ο Χάρης, ανακαλώντας αναμνήσεις και γεγονότα, μετά από μακρά συζήτηση με τον Πάνο.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Michael Buble - Christmas (Deluxe Special Edition)

Artist: Michael Buble
Title Of Album: Christmas (Deluxe Special Edition)
Year Of Release: 2012
Label: Worner Bros
Genre: Vocal, Christmas, Easy Listening
Type: CD
Quality: MP3
Bitrate: 320 kbps
Total Time: 65
Total Size: 147,9 MB

Track Listing
01. It's Beginning To Look a Lot like Christmas
02. Santa Claus Is Coming to Town
03. Jingle Bells (featuring The Puppini Sisters)
04. White Christmas (Duet With Shania Twain)
05. All I Want for Christmas Is You
06. Holly Jolly Christmas
07. Santa Baby
08. Have Yourself a Merry Little Christmas
09. Christmas (Baby Please Come Home)
10. Silent Night
11. Blue Christmas
12. Cold December Night
13. I'll Be Home for Christmas
14. Ave Maria
15. Mis Deseos/Feliz Navidad (Duet With Thalia)
16. The Christmas Song
17. Winter Wonderland
18. Frosty the Snowman - (featuring The Puppini Sisters)
19. Silver Bells (featuring Naturally 7)
20. Michael's Christmas Greeting

Album Notes
Except for a 2003 EP, Michael Buble hadn't released a holiday album until 2011's Christmas, …

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ

24 αθυρόστομα τραγούδια της Αποκριάς.
Η πιο διάσημη έκδοση του Συλλόγου. Τα «ανίερα-ιερά» τραγούδια της Αποκριάς με την ιερή τους αθυροστομία ετάραξαν τα νερά των σεμνότυφων καπηλευτών της παράδοσης. Ο διπλός δίσκος με τα είκοσι τέσσερα κομμάτια συνοδεύεται από εκτενή κείμενα που αναλύουν το παγανιστικό τελετουργικό πλαίσιο εντός του οποίου λέγονται τα τραγούδια, τραγούδια συνδεδεμένα με συγκεκριμένη εποχή του κοσμικού χρόνου και με ρόλο ιερό κατά τις αντιλήψεις των ανθρώπων της παραδοσιακής αγροτικής κοινωνίας. Παράλληλη έκδοση σε LP και CD.

Εισαγωγικό σημείωμα
Το βέβηλο και το άσεμνο είναι μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού που ελάχιστα έχει ανιχνευθεί και μελετηθεί, μια που "επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες -όπως παρατηρεί ο καθηγητής Μ. Μερακλής- η υποκριτικά επίπεδη αστική ηθική" και σεμνοτυφία των διανοούμενων συλλογέων την αποσιώπησε και την αγνόησε, παραποιώντας την αλήθεια κάποιων συγκεκριμένων πολιτισμικών φαινομένων. Στην κάλυψη αυτού του κενού θέλει να συμβάλει ο Σύλ…

DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS

Artist: Dire Straits Album: Brothers In Arms (20th Anniversary Edition) Label: Warner Bros. Records Catalogue #: 49377-2 Format: MP3@320 kbps Sound Quality: HIGH Size: 124,13 MB Type: Album Country: USA Release Date: 2005 Original Release Date: 1985 Language: English Time: 55:13 Genre: Pop/Rock Styles: Classic Rock, Rock & Roll, Album Rock, Contemporary Pop/Rock
Album Review: Brothers in Arms is the fifth studio album by the British rock band Dire Straits, released in 1985. The first half of the album is a development of their unique brand of arena rock which had evolved in their music since the 1980 album Making Movies, while the second half consists of more folk-influenced material. The whole album maintains the original Dire Straits' bluesy and laid back guitar-based sound whilst retaining a more lavish and bombastic production and overall sound. It is the band's best-selling album, and one of the top 10 best-selling albums in UK music history.
History: Brothers in Arms was one of the …