Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lemonostifel : lemonostifel



Artist:  LEMONOSTIFEL
Title Of Album: LEMONOSTIFEL
Year Of Release: 2012
Label: All Together Now
Genre: Experimental, Folk, Indie, Jazz, Pop, Punk, Rock
Format:  MP3
Sound Quality: FULL
Type: CD
Total Time: 58:42
Total Size: 132 MB

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. 
Το 2005, στην Ανω πόλη της Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν για πρώτη φορά 3 μουσικοί και άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν πάνω σε δικά τους μουσικά μοτίβα. Ετσι ξεκίνησε η ιδέα των LEMONOSTIFEL. Μέσα στην επόμενη χρονιά η μπάντα πλαισιόθηκε απο 7 άτομα. Η μουσική μας είναι κυρίως χορευτική χωρίς απαραίτητα να κατατάσσεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος με έντονα στοιχεία πόπ, τζαζ, σουίνγκ, φάνκ, έθνικ..... και ταυτόχρονα άμεση και εγκεφαλική. Ένας συνδυασμός (μια αρμονική ανταλλαγή) πολλών μουσικών οργάνων (κιθάρες, μπάσο, κρουστά, τύμπανα, τσέλο, τρομπέτα, μπουζούκι, μαντολίνο…). 
Είμαστε 7 άτομα με διαφορετικά ακούσματα αλλά και επιρροές, οπότε το μουσικό αποτέλεσμα είναι ποικίλο. Αυτό που ακούγεται στο τέλος είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί αλλά σίγουρα περιέχει έμπνευση, ρυθμό και κέφι. Το πρώτο μας cd που ηχογραφήθηκε το 2009 κυκλοφόρησε με τον ομώνυμο τίτλο… «lemonostifel», και το δεύτερο έχει ήδη κυκλοφορεί από την «all together now». 
Μέλη συγκροτήματος:
Βορεάδης Χάρης: datsuntrums
Καποδίστριας Νέστορας: κιθάρα, ukulele
Μαγνήσαλης Νίκος: Κρουστά, κλαρίνο, μεταλλόφωνο κι ότι χρειαστεί...
Μανουηλίδης Παναγιώτης: Ακ. Μπάσο,
Χρυσικόπουλος Γαβριήλ: Κιθάρα, τρομπέτα, μπουζούκι, μαντολίνο
Παπαιωάννου Νίκος: τσέλο
Βραχνός Βαγγέλης: τρομπέτα

Tracklist
1. To spiti einai erimo 4.57
2. Giagia 4.18
3. Eixa parei hapia gia na kimitho 4.39
4. Himoniatiki miga 3.59
5. Itan nyxta ki eixe ilio 3.50
6. Radiokefalos 3.33
7. Anthos aravositou 4.37
8. Nanourisma 4.29
9. Glyko tou kutaliou 4.55
10. Tsala Morgana 4.57

Η μουσική τους είναι κυρίως χορευτική με έντονα στοιχεία πόπ, σουίνγκ, τζαζ, fank, έθνικ..... και είναι ταυτόχρονα άμεση και εγκεφαλική. Ένας συνδυασμός (μια αρμονική ανταλλαγή) πολλών μουσικών οργάνων (κιθάρες, μπάσο, κρουστά, τύμπανα, τσέλο, τρομπέτα, μπουζούκι, μαντολίνο…). Είναι 7 άτομα με διαφορετικά ακούσματα αλλά και επιρροές. Αυτό που ακούγεται στο τέλος είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί αλλά σίγουρα περιέχει έμπνευση, ρυθμό και κέφι. Οπότε θα επιμείνουν στον όρο "ψυχολογική υποστήριξη με βαθιά κατανόηση". Το πρώτο τους cd που ηχογραφήθηκε το 2009 κυκλοφόρησε με τον ομώνυμο τίτλο… «lemonostifel», και το δεύτερο έχει ήδη ηχογραφηθεί και κυκλοφορεί από την all together now.
www.zougla.gr

Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα είναι η αλήθεια και όχι μόνο σε θέματα μουσικά, όμως ειλικρινά, δε μπορώ να σου κρύψω τον πρωτοφανή ενθουσιασμό μου γι’αυτό που θα ακούσουμε σήμερα. Τον δεύτερο δίσκο των Lemonostifel τον είδα τυχαία όταν ανέβηκε στη σελίδα της Alltogethernow και τάραξε συθέμελα εκείνο το βράδυ μου. Έκτοτε (τις τελευταίες δύο εβδομάδες δηλαδή) τον ακούω ξανά και ξανά, και όταν δεν έχω κάτι άλλο να ακούσω, επιστρέφω τυφλά πάλι σε αυτόν. Εθισμός. Ανησύχησα για λίγο και άρχισα να ρωτάω και τους υπόλοιπους τριγύρω που γνωρίζω πως ακούνε τόνους μουσικής καθημερινά, αν είναι όντως τόσο καταπληκτικό άλμπουμ ή αν η μονομανία μου βρίσκεται σε ανεπίτρεπτα (για συντάκτρια μουσικής στήλης πάντα) επίπεδα. Ο πρώτος και ο πιο ενθουσιώδης από όλους, όσο ακούγαμε τον δίσκο, επαναλάμβανε κάθε τόσο: “Τι δισκάρα είναι αυτό που ακούμε;“, ο δεύτερος, ο πάντοτε συγκρατημένος, επιβεβαίωσε με ένα: “Ναι, τα σπάει!” και ο τρίτος, έχοντας μπόλικα χρόνια μουσικών σπουδών στη πλάτη του, όπου πλέον αντιμετωπίζει τη μουσική σαν μαθηματικά και συνήθως αγνοεί ή υπομένει όλα όσα του βάζουμε κατά καιρούς να ακούσει, είπε το πρωτοφανή “Είναι πολύ καλό!” ενώ προσέθεσε στη φράση του και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που (ως συνήθως) μόνο εκείνος κατάλαβε. Τελικά είμαι καλά και το άλμπουμ είναι -κατά γενική ομολογία- εκπληκτικό, τέλος!
Μυριδάκη Γεωργία / FRIDGE 


Τα καλά:
Η ιδιαιτερότητα, η ομορφιά και η μαγεία των ήχων του, που δεν μπορεί να περιγραφεί καν με λέξεις!
Τα κακά:
Κανένα, κανένα και κανένα.


Η αξιολόγησή μας:
5 / 5 - Αριστούργημα


Το δικό μας αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!!


Μπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ την υπέροχη μουσική του συγκροτήματος από τη σελίδα της Alltogethernow σε mp3@320 ή σε wav.


Αν θέλετε μουσικές και covers μαζί, ανατρέξτε στα σχόλια, ως συνήθως :)


Υ.Γ. Κάποια μάνα, καμαρώνει !!!!

Σχόλια

  1. μια μεγάαααλη χαρά την πήρα,στο λέω;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @agrampeli
    Όλη η χαρά δική μου, για την ουσία του πράγματος : Τα παιδιά είναι καταπληκτικοί μουσικοί και το μουσικό τους "συμπέρασμα", πολύ μπροστά!!!!!
    Καλή συνέχεια στη μπάντα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο