Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μετά τις Μικρές Ιστορίες' η ιστορία... συνεχίζεται επί της Μεγάλης Οθόνης. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα για πρώτη φορά, αντί να δημιουργεί εικόνες με τη μουσική της, 'ντύνει' με μουσικά τοπία την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, σκηνοθέτη και σεναριογράφου της 'ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ'. Με φόντο την Κωνσταντινούπολη, όπου και τα γυρίσματα της ταινίας, η μουσική της Ευανθίας ενώνει τα μουσικά 'μπαχάρια' της Ανατολής με το λυρισμό μιας Συμφωνικής ορχήστρας, τα δυτικότροπα μουσικά όργανα με το νέι, το ούτι και την πολίτικη λύρα, τη Νατάσα Θεοδωρίδου με τη Dilek Kots και το ρυθμό του χασάπικου με την ιερότητα της φωνής ενός ψάλτη. Συνδετυμόνες της 'ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ' είναι : η Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας που με τη διεύθυνση του Boris Spassov έδωσε την κλασική 'αύρα' στο σύνολο του έργου. Μια σειρά σημαντικών μουσικών : Σωκράτης Σινόπουλος : πολίτικη λύρα & λάφτα, Χρ. Τσιαμούλης : νέϊ & ούτι, Πάνος Δημητρακόπουλος : κανονάκι, Πέτρος Κουτρής & Βαγγέλης Καρίπης : κρουστά, Γιώργος Κοντογιάννης : μπουζούκι & κιθάρα, Θόδωρος Κοτεπάνος : πιάνο, Χρ.Τερζής & Παναγιώτης Καλαντζόπουλος : κλασσική κιθάρα και Τάσος Ζώης : κοντρα-μπάσσο, κατέθεσαν την τέχνη τους και το ταλέντο τους, για να αναδείξουν τις συνθέσεις της Ευανθίας, δημιουργώντας ένα ενιαίο μουσικό έργο που υπηρετεί τις ανάγκες της ταινίας αλλά ταυτοχρόνως έχει την αυτοτέλεια ενός μουσικού έργου. Αναμφισβήτητα σημαντικός ο ρόλος του Brian Hughes, παραγωγού της Loreena McKennit, ο οποίος έκανε το τελικό remix των κομματιών. Τα αρωματικά ηχοχρώματα στη μουσική παλέτα της 'ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ' συμπληρώνουν ιδανικά οι φωνές της Νατάσας Θεοδωρίδου, που συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα τραγουδώντας μοναδικά το χασάπικο 'Στα Λιμάνια Ανάψανε Φωτιές' αλλά και η τουρκάλα Dilek Kots (που ζεί στη Θεσσαλονίκη), που λέει το 'Bahart, Tarcin Ve Buse' (μπαχάρι, κανέλλα και φιλί) μ' εκείνη τη σπάνια αισθητική αντίληψη που μόνο οι φωνές με 'ψυχή' διαθέτουν. Ακούστε την 'ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ' και 'γευτείτε' τη μουσική της!
musical.gr


Συνθέτης: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
Στιχουργός: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
Συμμετοχές: DILEK KOTS, ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Εταιρεία: CANTINI
Κυκλοφορία: 25/10/2003
Sound Quality: FULL
Format: mp3@320Kbps


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1 ΚΑΝΤΙΚΟΙ - ΧΑΛΚΗΔΩΝ 02:33
2 SIRKECI - Ο ΣΤΑΘΜΟΣ 03:42
3 BAHARAT TARCIN VE BUSE - ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙ 02:52
4 ΣΥΜΠΑΝ 03:58
5 ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ 02:36
6 OSMAN ΜΠΕΗ 01:22
7 CARSI - Η ΑΓΟΡΑ 02:19
8 ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ 02:38
9 ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΝΑΨΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ 03:04
10 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 02:35
11 ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ 01:49
12 Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΑΛΟΥΚΛΙΩΤΙΣΣΑ 02:03
13 Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΕ 02:17
14 Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ 02:17
15 ΧΑΣΑΠΙΚΟ 64 02:39
16 ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ 03:22

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Michael Buble - Christmas (Deluxe Special Edition)

Artist: Michael Buble
Title Of Album: Christmas (Deluxe Special Edition)
Year Of Release: 2012
Label: Worner Bros
Genre: Vocal, Christmas, Easy Listening
Type: CD
Quality: MP3
Bitrate: 320 kbps
Total Time: 65
Total Size: 147,9 MB

Track Listing
01. It's Beginning To Look a Lot like Christmas
02. Santa Claus Is Coming to Town
03. Jingle Bells (featuring The Puppini Sisters)
04. White Christmas (Duet With Shania Twain)
05. All I Want for Christmas Is You
06. Holly Jolly Christmas
07. Santa Baby
08. Have Yourself a Merry Little Christmas
09. Christmas (Baby Please Come Home)
10. Silent Night
11. Blue Christmas
12. Cold December Night
13. I'll Be Home for Christmas
14. Ave Maria
15. Mis Deseos/Feliz Navidad (Duet With Thalia)
16. The Christmas Song
17. Winter Wonderland
18. Frosty the Snowman - (featuring The Puppini Sisters)
19. Silver Bells (featuring Naturally 7)
20. Michael's Christmas Greeting

Album Notes
Except for a 2003 EP, Michael Buble hadn't released a holiday album until 2011's Christmas, …

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ

24 αθυρόστομα τραγούδια της Αποκριάς.
Η πιο διάσημη έκδοση του Συλλόγου. Τα «ανίερα-ιερά» τραγούδια της Αποκριάς με την ιερή τους αθυροστομία ετάραξαν τα νερά των σεμνότυφων καπηλευτών της παράδοσης. Ο διπλός δίσκος με τα είκοσι τέσσερα κομμάτια συνοδεύεται από εκτενή κείμενα που αναλύουν το παγανιστικό τελετουργικό πλαίσιο εντός του οποίου λέγονται τα τραγούδια, τραγούδια συνδεδεμένα με συγκεκριμένη εποχή του κοσμικού χρόνου και με ρόλο ιερό κατά τις αντιλήψεις των ανθρώπων της παραδοσιακής αγροτικής κοινωνίας. Παράλληλη έκδοση σε LP και CD.

Εισαγωγικό σημείωμα
Το βέβηλο και το άσεμνο είναι μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού που ελάχιστα έχει ανιχνευθεί και μελετηθεί, μια που "επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες -όπως παρατηρεί ο καθηγητής Μ. Μερακλής- η υποκριτικά επίπεδη αστική ηθική" και σεμνοτυφία των διανοούμενων συλλογέων την αποσιώπησε και την αγνόησε, παραποιώντας την αλήθεια κάποιων συγκεκριμένων πολιτισμικών φαινομένων. Στην κάλυψη αυτού του κενού θέλει να συμβάλει ο Σύλ…

DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS

Artist: Dire Straits Album: Brothers In Arms (20th Anniversary Edition) Label: Warner Bros. Records Catalogue #: 49377-2 Format: MP3@320 kbps Sound Quality: HIGH Size: 124,13 MB Type: Album Country: USA Release Date: 2005 Original Release Date: 1985 Language: English Time: 55:13 Genre: Pop/Rock Styles: Classic Rock, Rock & Roll, Album Rock, Contemporary Pop/Rock
Album Review: Brothers in Arms is the fifth studio album by the British rock band Dire Straits, released in 1985. The first half of the album is a development of their unique brand of arena rock which had evolved in their music since the 1980 album Making Movies, while the second half consists of more folk-influenced material. The whole album maintains the original Dire Straits' bluesy and laid back guitar-based sound whilst retaining a more lavish and bombastic production and overall sound. It is the band's best-selling album, and one of the top 10 best-selling albums in UK music history.
History: Brothers in Arms was one of the …