Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟΥ - ΙΝΑ ΤΙ

Αυτές οι μέρες, σίγουρα κάτι κρύβουν ιδιαίτερο για όλους μας. Το σημαντικότερο είναι πως ίσως μας βοηθούν να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Ένα έργο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο δίσκος Ίνα τι σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου. Με μία πρόχειρη ματιά, είδα ότι δεν υπάρχει σχετική αναφορά, συγχωρέστε με αν έχω κάνει λάθος.
Ο Δημήτρης Λάγιος έκανε ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τη ζωή. Έφυγε από τον κόσμο αυτό το 1991, σε ηλικία μόλις 38 ετών. Πρόλαβε όμως να αφήσει δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου και της πλούσιας μουσικής του παιδείας. Θυμόμαστε φυσικά, τον "'Ηλιο τον Ηλιάτορα" και την "Ερωτική πρόβα" με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.
Στο δίσκο αυτό, στο έργο "Ίνα τι" το οποίο γράφτηκε το 1987, ο Δημήτρης Λάγιος μελοποιεί ύμνους του Δαυίδ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τραγουδήσει τις συμφορές της πολύπαθης Κύπρου. Το έργο παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο με πολλές παραστάσεις και εκδόθηκε σε δίσκο μετά το θάνατο του συνθέτη το 1992. Συμμετέχουν η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Δώρος Δημοσθένους, το φωνητικό σύνολο Διάσταση και ο Γιώργος Νταλάρας. Σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Λάγιου, ένας συνθέτης που εκτιμούσε και θαύμαζε, ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις και διευθύνει και την ορχήστρα.
Νομίζω, πως πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να ακουστεί αυτές τις μέρες, από όσους το έχουν στα χέρια τους. Ακούστε μόνο την ορχηστρική σουίτα σε λα ελάσσονα, πραγματική κατάθεση ψυχής από ένα σπουδαίο συνθέτη που έφυγε τόσο πρόωρα ...
πηγή: http://www.dalaras.com/forum
 

Σουίτα σε Λα ελάσσονα
 

Περιεχόμενα
1 ΙΝΑ ΤΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ) 4:12
2 ΑΙΝΕΙΤΕ (ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ) 2:36
3 ΟΥΚ ΕΙΣΙ ΛΑΛΙΑΙ 0:19
4 ΟΙ ΣΠΕΙΡΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΑΚΡΥΣΙ 1:54
5 ΣΟΥΙΤΑ ΣΕ ΛΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 6:56
6 Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ 3:29
7 ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ) 2:07
8 ΕΚΟΠΙΑΣΑ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 1:54
9 ΩΣΕΙ ΥΔΩΡ 0:09
10 ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ) 5:09
11 ΤΩΝ ΘΛΙΒΟΝΤΩΝ ΜΕ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 2:57
12 ΣΟΥΙΤΑ ΣΕ ΛΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1:21
13 ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ 4:04


Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Michael Buble - Christmas (Deluxe Special Edition)

Artist: Michael Buble
Title Of Album: Christmas (Deluxe Special Edition)
Year Of Release: 2012
Label: Worner Bros
Genre: Vocal, Christmas, Easy Listening
Type: CD
Quality: MP3
Bitrate: 320 kbps
Total Time: 65
Total Size: 147,9 MB

Track Listing
01. It's Beginning To Look a Lot like Christmas
02. Santa Claus Is Coming to Town
03. Jingle Bells (featuring The Puppini Sisters)
04. White Christmas (Duet With Shania Twain)
05. All I Want for Christmas Is You
06. Holly Jolly Christmas
07. Santa Baby
08. Have Yourself a Merry Little Christmas
09. Christmas (Baby Please Come Home)
10. Silent Night
11. Blue Christmas
12. Cold December Night
13. I'll Be Home for Christmas
14. Ave Maria
15. Mis Deseos/Feliz Navidad (Duet With Thalia)
16. The Christmas Song
17. Winter Wonderland
18. Frosty the Snowman - (featuring The Puppini Sisters)
19. Silver Bells (featuring Naturally 7)
20. Michael's Christmas Greeting

Album Notes
Except for a 2003 EP, Michael Buble hadn't released a holiday album until 2011's Christmas, …

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ

24 αθυρόστομα τραγούδια της Αποκριάς.
Η πιο διάσημη έκδοση του Συλλόγου. Τα «ανίερα-ιερά» τραγούδια της Αποκριάς με την ιερή τους αθυροστομία ετάραξαν τα νερά των σεμνότυφων καπηλευτών της παράδοσης. Ο διπλός δίσκος με τα είκοσι τέσσερα κομμάτια συνοδεύεται από εκτενή κείμενα που αναλύουν το παγανιστικό τελετουργικό πλαίσιο εντός του οποίου λέγονται τα τραγούδια, τραγούδια συνδεδεμένα με συγκεκριμένη εποχή του κοσμικού χρόνου και με ρόλο ιερό κατά τις αντιλήψεις των ανθρώπων της παραδοσιακής αγροτικής κοινωνίας. Παράλληλη έκδοση σε LP και CD.

Εισαγωγικό σημείωμα
Το βέβηλο και το άσεμνο είναι μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού που ελάχιστα έχει ανιχνευθεί και μελετηθεί, μια που "επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες -όπως παρατηρεί ο καθηγητής Μ. Μερακλής- η υποκριτικά επίπεδη αστική ηθική" και σεμνοτυφία των διανοούμενων συλλογέων την αποσιώπησε και την αγνόησε, παραποιώντας την αλήθεια κάποιων συγκεκριμένων πολιτισμικών φαινομένων. Στην κάλυψη αυτού του κενού θέλει να συμβάλει ο Σύλ…

DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS

Artist: Dire Straits Album: Brothers In Arms (20th Anniversary Edition) Label: Warner Bros. Records Catalogue #: 49377-2 Format: MP3@320 kbps Sound Quality: HIGH Size: 124,13 MB Type: Album Country: USA Release Date: 2005 Original Release Date: 1985 Language: English Time: 55:13 Genre: Pop/Rock Styles: Classic Rock, Rock & Roll, Album Rock, Contemporary Pop/Rock
Album Review: Brothers in Arms is the fifth studio album by the British rock band Dire Straits, released in 1985. The first half of the album is a development of their unique brand of arena rock which had evolved in their music since the 1980 album Making Movies, while the second half consists of more folk-influenced material. The whole album maintains the original Dire Straits' bluesy and laid back guitar-based sound whilst retaining a more lavish and bombastic production and overall sound. It is the band's best-selling album, and one of the top 10 best-selling albums in UK music history.
History: Brothers in Arms was one of the …