Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟΥ - ΙΝΑ ΤΙ

Αυτές οι μέρες, σίγουρα κάτι κρύβουν ιδιαίτερο για όλους μας. Το σημαντικότερο είναι πως ίσως μας βοηθούν να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Ένα έργο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο δίσκος Ίνα τι σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου. Με μία πρόχειρη ματιά, είδα ότι δεν υπάρχει σχετική αναφορά, συγχωρέστε με αν έχω κάνει λάθος.
Ο Δημήτρης Λάγιος έκανε ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τη ζωή. Έφυγε από τον κόσμο αυτό το 1991, σε ηλικία μόλις 38 ετών. Πρόλαβε όμως να αφήσει δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου και της πλούσιας μουσικής του παιδείας. Θυμόμαστε φυσικά, τον "'Ηλιο τον Ηλιάτορα" και την "Ερωτική πρόβα" με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.
Στο δίσκο αυτό, στο έργο "Ίνα τι" το οποίο γράφτηκε το 1987, ο Δημήτρης Λάγιος μελοποιεί ύμνους του Δαυίδ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τραγουδήσει τις συμφορές της πολύπαθης Κύπρου. Το έργο παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο με πολλές παραστάσεις και εκδόθηκε σε δίσκο μετά το θάνατο του συνθέτη το 1992. Συμμετέχουν η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Δώρος Δημοσθένους, το φωνητικό σύνολο Διάσταση και ο Γιώργος Νταλάρας. Σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Λάγιου, ένας συνθέτης που εκτιμούσε και θαύμαζε, ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις και διευθύνει και την ορχήστρα.
Νομίζω, πως πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να ακουστεί αυτές τις μέρες, από όσους το έχουν στα χέρια τους. Ακούστε μόνο την ορχηστρική σουίτα σε λα ελάσσονα, πραγματική κατάθεση ψυχής από ένα σπουδαίο συνθέτη που έφυγε τόσο πρόωρα ...
πηγή: http://www.dalaras.com/forum
 

Σουίτα σε Λα ελάσσονα
 

Περιεχόμενα
1 ΙΝΑ ΤΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ) 4:12
2 ΑΙΝΕΙΤΕ (ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ) 2:36
3 ΟΥΚ ΕΙΣΙ ΛΑΛΙΑΙ 0:19
4 ΟΙ ΣΠΕΙΡΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΑΚΡΥΣΙ 1:54
5 ΣΟΥΙΤΑ ΣΕ ΛΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 6:56
6 Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ 3:29
7 ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ) 2:07
8 ΕΚΟΠΙΑΣΑ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 1:54
9 ΩΣΕΙ ΥΔΩΡ 0:09
10 ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ) 5:09
11 ΤΩΝ ΘΛΙΒΟΝΤΩΝ ΜΕ (ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ) 2:57
12 ΣΟΥΙΤΑ ΣΕ ΛΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1:21
13 ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ 4:04


Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο