Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιώργος Μαργαρίτης - Έγκλημα και τιμωρία


Αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, ο Γιώργος Μαργαρίτης καταφέρνει σε κάθε νέο του δίσκο να επιβεβαιώνει τη βαρύτητα της ερμηνείας του. Έτσι, μετά το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές, κυκλοφορεί τώρα από την MBI το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Έγκλημα και τιμωρία».
Στο νέο του άλμπουμ ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει τραγούδια σημαντικών δημιουργών. Δύο τραγούδια υπογράφει ο Χρήστος Νικολόπουλος σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη: το Διπλώσαν πάλι στα ποτήρια τα ποτά, που είναι και η πρώτη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία του άλμπουμ και υπάρχει σε δύο εκτελέσεις και το Στοίχημα δε βάζω. Τρία τραγούδια ο Πέτρος Βαγιόπουλος: το ομότιτλο Έγκλημα και τιμωρία που δανείζεται τον τίτλο του από το μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι υπογράφει στιχουργικά ο Μανώλης Ρασούλης, το Χαπάκι ο Γιάννης Λογοθέτης ενώ στο τραγούδι Ο Έλλην ο Π. Βαγιόπουλος μελοποιεί σατιρικά επιγράμματα του Γεωργίου Σουρή που αποδεικνύονται επίκαιρα μέχρι σήμερα. Δύο τραγούδια, Η βέρα και Χάλασε το μοναστήρι, είναι σε μουσική και στίχους του Γιάννη Εμμανουηλίδη (από την Οπισθοδρομική Κομπανία) ενώ το Απόψε κάτι θα συμβεί υπογράφουν ο Δημήτρης Βλάχος με τον Δημήτρη Ιατρόπουλο.


Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται μία διασκευή του Ω! Κιτάρε του Ενρίκο Μασίας σε ελληνικούς –εμπνευσμένους από την κρίση- στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου καθώς και μία νέα εκτέλεση της μεγάλης επιτυχίας του Γιώργου Μαργαρίτη Πεθαίνω για σένα που έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε στίχους Ελένης Ράντου και Γιάννη Μαύρου. Τέλος δύο κλασικά τραγούδια, το Σπάσ’ τα γκρέμισ’ τα κυρά μου των Γιάννη Τατασόπουλου- Νίκου Ρούτση και το Περιεχόμενο μηδέν των Αντώνη Ρεπάνη – Γιάννη Καπλάνη.



Τραγούδια ερωτικά αλλά και αρκετά με έντονο κοινωνικό σχόλιο αφού η επικαιρότητα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από τον πάντα γνήσιο και λαϊκό Γιώργο Μαργαρίτη που καταφέρνει με την ερμηνεία του να βάζει τη σφραγίδα της κλασικότητας στα νέα του τραγούδια.

Παίζουν: Χρήστος Νικολόπουλος (μπουζούκι, μπαγλαμά), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, κιθάρα fados), Γιώργος Παγιάτης (πιάνο, ακορντεόν, μεταλλόφωνο, κρουστά), Γρηγόρης Σιντρίδης (τύμπανα), Χρήστος Περτσινίδης (ακουστική, ηλεκτρική, δωδεκάχορδη κιθάρα), Άγγελος Παπαδάτος (ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο), Σπύρος Παγιάτης (πλήκτρα, προγραμματισμός), Ανδρέας Παππάς (κρουστά).



Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μακράκης

Από το Μουσικόραμα

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο