Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και εγένετο Rock 'n' Roll



Σαν σήμερα το 1954, ο Μπιλ Χάλεϊ και το συγκρότημά του Comets κυκλοφορούν το τραγούδι «Rock Around the Clock», που από πολλούς θεωρείται η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Rock n Roll.








Το "Rock Around the Clock" είναι ένα τραγούδι βασισμένο σε 12μετρο blues, που γράφτηκε από τους  Max C. Freedman και James E. Myers (ο οποίος εμφανίστηκε αργότερα με το ψευδώνυμο "Jimmy De Knight") το 1952. 
Η πιο γνωστή όμως και πιο επιτυχημένη έκδοση ηχογραφήθηκε βέβαια, από τους Bill Haley and His Comets το 1954.
Δεν ήταν ούτε η πρώτη rock and roll ηχογράφηση , ότι ο πρώτος επιτυχημένος δίσκος του είδους (ο Bill Haley είχε ήδη μπει στο αμερικάνικο chart με το "Crazy Man, Crazy" το 1953, και το 1954 το "Shake, Rattle and Roll", έφτασε στο # 1 στον κατάλογο του Billboard στο R & B chart).
Η ηχογράφηση του Haley έγινε ύμνος για την επαναστατημένη νεολαία των Fifties και θεωρείται ότι είναι το τραγούδι που, περισσότερο από κάθε άλλο, έφερε το ροκ εν ρολ στην παραδοσιακή κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Το τραγούδι είναι ταξινομημένο στο # 158 στον κατάλογο του περιοδικού Rolling Stone, στη λίστα με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών.
Αν και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από την ιταλο-αμερικανική μπάντα Sonny Dae and His Knights, η πιο διάσημη εκδοχή του από τους Bill Haley and His Comets, δεν ήταν απλά μια διασκευή. 
Ο Myers υποστήριξε ότι το τραγούδι είχε γραφτεί ειδικά για τον Haley, αλλά, για διάφορους λόγους, ο Haley δε μπορούσε να το ηχογραφήσει μέχρι τον Απρίλιο του 1954.
Ο αρχικός, πλήρης τίτλος του τραγουδιού ήταν "We're Gonna Rock Around the Clock Tonight!", που στη συνέχεια μειώθηκε σε "(We're Gonna) Rock Around the Clock". Αν και αυτή η μορφή γενικά χρησιμοποιήθηκε μόνο στις εκδόσεις του Bill Haley το 1954 στην ηχογράφηση της Decca Records.
Οι περισσότερες από τις άλλες ηχογραφήσεις αυτού του τραγουδιού από τον Haley και άλλους (συμπεριλαμβανομένου και του Sonny Dae ) συντόμευσαν τον τίτλο σε "Rock Around the Clock".


Κοινοποίηση στο facebook

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο