Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ : Κάτσε να λογαριαστούμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν ο όρος «αυθεντικός λαϊκός ερμηνευτής» αναζητούσε το ιδανικό πρόσωπο, σίγουρα θα «κλείδωνε» στον Γιώργο Μαργαρίτη.

Τραγουδιστής εγνωσμένης αξίας και δοκιμασμένων αντοχών, ο Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια που φέρουν την υπογραφή σημαντικών δημιουργών.

Ο Μάνος Ελευθερίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης (έγραψε τη μουσική πέντε τραγουδιών και παίζει μπουζούκι σε όλο το cd), ο Τάκης Σούκας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πάνος Φαλάρας είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές του νέου cd του Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Κάτσε να λογαριαστούμε».

Η επιλογή του υλικού έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης, «με την αίσθηση ότι τα τραγούδια και θα αρέσουν και θα αντέξουν στο χρόνο».

«Τα δικαστήρια», ένα πολύ δυνατό κομμάτι του Θανάση Πολυκανδριώτη και του Μάνου Ελευθερίου, που ανοίγει το δίσκο, έχει ήδη αγκαλιαστεί από το ραδιόφωνο.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει επίσης το κομμάτι του πρωτομάστορα του ελληνικού τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, «Αν μ' αξιώσει ο Θεός».

«Χρόνια τώρα λέω τραγούδια του στα κέντρα, αλλά αυτό ήθελα να το πω και σε δίσκο. Ελπίζω να το χαρεί από 'κει ψηλά, γιατί εκτός των άλλων, πάτησα πάνω στη δική του πρώτη εκτέλεση και όχι στις διασκευές. Ελάχιστος φόρος τιμής από μένα στη μεγαλοσύνη του».

«Κάτσε να λογαριαστούμε», ένας αυθεντικός λαϊκός δίσκος από έναν τραγουδιστή-σημείο αναφοράς για το σύγχρονο λαϊκό ρεπερτόριο.

  

Τα τραγούδια του cd

01. Τα δικαστήρια

02. Σαββατογεννημένη

03. Κάτσε να λογαριαστούμε

04. Τα παράπονά μου όλα

05. Δεσμοφύλακας ο πόνος

06. Είναι η αγάπη ένοχη

07. Το βοτάνι του διαβόλου

08. Μου ζητάς

09. Όλοι μου οι φίλοι

10. Έτσι είναι οι άντρες

11.Μια φωτογραφία σου

12. Αν μ' αξιώσει ο Θεός

13. Πετονιές, ένα καλάμι και δολώματα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 

Η αλήθεια είναι ότι το λαϊκό τραγούδι δεν περνάει και την καλύτερή του φάση τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη του γρήγορου σουξέ των νεώτερων που πασχίζουν για καθιέρωση, η έλλειψη έμπνευσης από τους παλιούς, η απαξίωση του από τις εταιρίες δίσκων αλλά και από τα μουσικά ραδιόφωνα, έχουν κάνει τη στρόφιγγα της ποιότητας να στερέψει απελπιστικά. 

Όταν τώρα εμφανίζονται δίσκοι σαν κι αυτόν, με τόσο σημαντικές υπογραφές, ξαφνιάζεσαι ευχάριστα και δεν πιστεύεις στ’ αυτιά σου. 

Ο δίσκος "κλειδώνει" στο CD player  και διαπιστώνεις ότι όσο τον ακούς τόσο σου αρέσει περισσότερο. Ο δίσκος κυκλοφορεί εδώ και 6 μήνες και πραγματικά «σκίζει». 

Τα τραγούδια που περιέχει είναι δουλεμένα στη λεπτομέρεια, με άριστες ενορχηστρώσεις, πενιές κεντήματα, λαϊκούς στίχους και εξαιρετικές ερμηνείες από το Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο Γιώργαρος στα πολλά χρόνια που βρίσκεται στο χώρο, έχει καταφέρει να  γίνει αποδεκτός απ όλους, να τον σέβονται και να τον αγαπούν τόσο για τα φωνητικά του προσόντα όσο και για το ήθος με το οποίο προσεγγίζει το είδος υπηρετεί με συνέπεια.

Έτυχε να τον δω πριν μερικά χρόνια στην πολύ καλή παράσταση του «Cine Κεραμεικός» με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον εκτίμησα κι εγώ απεριόριστα, σαν απλός θεατής-ακροατής.

Για τον δίσκο του αυτό, ένα θα πω ακόμα : 

Λαϊκός κι ασυναγώνιστος

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο