Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ : Κάτσε να λογαριαστούμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν ο όρος «αυθεντικός λαϊκός ερμηνευτής» αναζητούσε το ιδανικό πρόσωπο, σίγουρα θα «κλείδωνε» στον Γιώργο Μαργαρίτη.

Τραγουδιστής εγνωσμένης αξίας και δοκιμασμένων αντοχών, ο Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια που φέρουν την υπογραφή σημαντικών δημιουργών.

Ο Μάνος Ελευθερίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης (έγραψε τη μουσική πέντε τραγουδιών και παίζει μπουζούκι σε όλο το cd), ο Τάκης Σούκας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πάνος Φαλάρας είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές του νέου cd του Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Κάτσε να λογαριαστούμε».

Η επιλογή του υλικού έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης, «με την αίσθηση ότι τα τραγούδια και θα αρέσουν και θα αντέξουν στο χρόνο».

«Τα δικαστήρια», ένα πολύ δυνατό κομμάτι του Θανάση Πολυκανδριώτη και του Μάνου Ελευθερίου, που ανοίγει το δίσκο, έχει ήδη αγκαλιαστεί από το ραδιόφωνο.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει επίσης το κομμάτι του πρωτομάστορα του ελληνικού τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, «Αν μ' αξιώσει ο Θεός».

«Χρόνια τώρα λέω τραγούδια του στα κέντρα, αλλά αυτό ήθελα να το πω και σε δίσκο. Ελπίζω να το χαρεί από 'κει ψηλά, γιατί εκτός των άλλων, πάτησα πάνω στη δική του πρώτη εκτέλεση και όχι στις διασκευές. Ελάχιστος φόρος τιμής από μένα στη μεγαλοσύνη του».

«Κάτσε να λογαριαστούμε», ένας αυθεντικός λαϊκός δίσκος από έναν τραγουδιστή-σημείο αναφοράς για το σύγχρονο λαϊκό ρεπερτόριο.

  

Τα τραγούδια του cd

01. Τα δικαστήρια

02. Σαββατογεννημένη

03. Κάτσε να λογαριαστούμε

04. Τα παράπονά μου όλα

05. Δεσμοφύλακας ο πόνος

06. Είναι η αγάπη ένοχη

07. Το βοτάνι του διαβόλου

08. Μου ζητάς

09. Όλοι μου οι φίλοι

10. Έτσι είναι οι άντρες

11.Μια φωτογραφία σου

12. Αν μ' αξιώσει ο Θεός

13. Πετονιές, ένα καλάμι και δολώματα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 

Η αλήθεια είναι ότι το λαϊκό τραγούδι δεν περνάει και την καλύτερή του φάση τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη του γρήγορου σουξέ των νεώτερων που πασχίζουν για καθιέρωση, η έλλειψη έμπνευσης από τους παλιούς, η απαξίωση του από τις εταιρίες δίσκων αλλά και από τα μουσικά ραδιόφωνα, έχουν κάνει τη στρόφιγγα της ποιότητας να στερέψει απελπιστικά. 

Όταν τώρα εμφανίζονται δίσκοι σαν κι αυτόν, με τόσο σημαντικές υπογραφές, ξαφνιάζεσαι ευχάριστα και δεν πιστεύεις στ’ αυτιά σου. 

Ο δίσκος "κλειδώνει" στο CD player  και διαπιστώνεις ότι όσο τον ακούς τόσο σου αρέσει περισσότερο. Ο δίσκος κυκλοφορεί εδώ και 6 μήνες και πραγματικά «σκίζει». 

Τα τραγούδια που περιέχει είναι δουλεμένα στη λεπτομέρεια, με άριστες ενορχηστρώσεις, πενιές κεντήματα, λαϊκούς στίχους και εξαιρετικές ερμηνείες από το Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο Γιώργαρος στα πολλά χρόνια που βρίσκεται στο χώρο, έχει καταφέρει να  γίνει αποδεκτός απ όλους, να τον σέβονται και να τον αγαπούν τόσο για τα φωνητικά του προσόντα όσο και για το ήθος με το οποίο προσεγγίζει το είδος υπηρετεί με συνέπεια.

Έτυχε να τον δω πριν μερικά χρόνια στην πολύ καλή παράσταση του «Cine Κεραμεικός» με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον εκτίμησα κι εγώ απεριόριστα, σαν απλός θεατής-ακροατής.

Για τον δίσκο του αυτό, ένα θα πω ακόμα : 

Λαϊκός κι ασυναγώνιστος

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Michael Buble - Christmas (Deluxe Special Edition)

Artist: Michael Buble
Title Of Album: Christmas (Deluxe Special Edition)
Year Of Release: 2012
Label: Worner Bros
Genre: Vocal, Christmas, Easy Listening
Type: CD
Quality: MP3
Bitrate: 320 kbps
Total Time: 65
Total Size: 147,9 MB

Track Listing
01. It's Beginning To Look a Lot like Christmas
02. Santa Claus Is Coming to Town
03. Jingle Bells (featuring The Puppini Sisters)
04. White Christmas (Duet With Shania Twain)
05. All I Want for Christmas Is You
06. Holly Jolly Christmas
07. Santa Baby
08. Have Yourself a Merry Little Christmas
09. Christmas (Baby Please Come Home)
10. Silent Night
11. Blue Christmas
12. Cold December Night
13. I'll Be Home for Christmas
14. Ave Maria
15. Mis Deseos/Feliz Navidad (Duet With Thalia)
16. The Christmas Song
17. Winter Wonderland
18. Frosty the Snowman - (featuring The Puppini Sisters)
19. Silver Bells (featuring Naturally 7)
20. Michael's Christmas Greeting

Album Notes
Except for a 2003 EP, Michael Buble hadn't released a holiday album until 2011's Christmas, …

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ

24 αθυρόστομα τραγούδια της Αποκριάς.
Η πιο διάσημη έκδοση του Συλλόγου. Τα «ανίερα-ιερά» τραγούδια της Αποκριάς με την ιερή τους αθυροστομία ετάραξαν τα νερά των σεμνότυφων καπηλευτών της παράδοσης. Ο διπλός δίσκος με τα είκοσι τέσσερα κομμάτια συνοδεύεται από εκτενή κείμενα που αναλύουν το παγανιστικό τελετουργικό πλαίσιο εντός του οποίου λέγονται τα τραγούδια, τραγούδια συνδεδεμένα με συγκεκριμένη εποχή του κοσμικού χρόνου και με ρόλο ιερό κατά τις αντιλήψεις των ανθρώπων της παραδοσιακής αγροτικής κοινωνίας. Παράλληλη έκδοση σε LP και CD.

Εισαγωγικό σημείωμα
Το βέβηλο και το άσεμνο είναι μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού που ελάχιστα έχει ανιχνευθεί και μελετηθεί, μια που "επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες -όπως παρατηρεί ο καθηγητής Μ. Μερακλής- η υποκριτικά επίπεδη αστική ηθική" και σεμνοτυφία των διανοούμενων συλλογέων την αποσιώπησε και την αγνόησε, παραποιώντας την αλήθεια κάποιων συγκεκριμένων πολιτισμικών φαινομένων. Στην κάλυψη αυτού του κενού θέλει να συμβάλει ο Σύλ…

DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS

Artist: Dire Straits Album: Brothers In Arms (20th Anniversary Edition) Label: Warner Bros. Records Catalogue #: 49377-2 Format: MP3@320 kbps Sound Quality: HIGH Size: 124,13 MB Type: Album Country: USA Release Date: 2005 Original Release Date: 1985 Language: English Time: 55:13 Genre: Pop/Rock Styles: Classic Rock, Rock & Roll, Album Rock, Contemporary Pop/Rock
Album Review: Brothers in Arms is the fifth studio album by the British rock band Dire Straits, released in 1985. The first half of the album is a development of their unique brand of arena rock which had evolved in their music since the 1980 album Making Movies, while the second half consists of more folk-influenced material. The whole album maintains the original Dire Straits' bluesy and laid back guitar-based sound whilst retaining a more lavish and bombastic production and overall sound. It is the band's best-selling album, and one of the top 10 best-selling albums in UK music history.
History: Brothers in Arms was one of the …